U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

MR. A.L.M. VREESWIJK

Singel 117
1012 VH Amsterdam

T 020 - 4226654
F 020 - 4226656
M 06 - 38228396

info@mrvreeswijk.nl
legal@live.nl

 

Kosten bezwaar bij minimuminkomen

Krijgt u dit jaar, of had u twee jaar geleden, een minimum inkomen of een bijstands-uitkering of een lage uitkering? Dan betaalt u aan de advocaat eenmalig voor een bezwaar-procedure een eigen bijdrage van in totaal € 50,- tot € 143,-  Ook als u verwacht binnenkort een minimum inkomen te gaan krijgen kan dit het geval zijn. De advocaat vraagt pro deo rechtshulp voor u aan. Via de gefinancierde rechtshulp vraagt de advocaat een toevoeging voor u aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand.

Als u een minimum inkomen heeft of een lage- of bijstandsuitkering (alleenstaanden tot bruto €18.400,- per jaar en niet- alleenstaanden tot bruto € 25.600,- per jaar) is de eigen bijdrage die u betaalt slechts € 50,= De advocaat vraagt namelijk telefonisch een vaste korting van € 53,- via het Juridisch Loket voor u aan op de laagste eigen bijdrage van normaal € 196,- zodat uw eigen bijdrage dan € 143,- wordt en hij kan dan ook bijzondere bijstand voor u aanvragen per email en kost het u slechts € 50,- Als u de zaak wint moet het UWV dit vergoeden.

Kosten bezwaar bij geen minimum-inkomen

U kunt ook pro deo worden geholpen als u een belastbaar inkomen tot 36.800,- bruto per jaar heeft. U mag kiezen of daarvoor naar uw inkomen van dit jaar wordt gekeken of naar het inkomen dat u twee jaar geleden had. U betaalt dan ook een eenmalige eigen bijdrage. Eigen woning bezit is meestal geen probleem. De advocaat vraagt dit voor u aan. U kiest dus zelf of naar uw inkomen van twee jaar geleden wordt gekeken als u dat uitkomt of naar uw inkomen van dit jaar. U krijgt dan ook op aanvraag van de advocaat bij bezwaar en beroep de vaste korting van € 53,- op uw eigen bijdrage.

Voor vragen over de eigen bijdrage en of u in aanmerking komt neemt u gerust contact op. Het eerste gesprek op kantoor is altijd gratis. 

 

U komt voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking bij een bruto belastbaar jaarinkomen tot € 26.000 voor alleenstaanden. Voor niet-alleenstaanden met een gezamenlijk bruto belastbaar inkomen tot € 36.800,- Er wordt gekeken naar uw belastbare inkomen.

 

Omdat het om uw belastbare inkomen gaat bij de belastingdienst, komt u vaak eerder in aanmerking dan u op het eerste gezicht denkt.

 

 

 

Lees hier meer over de hoogte van de eigen bijdrage op de website van de RvR.Trekt u daar de korting van € 53,- nog vanaf:  http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/inkomensnormen  

 

Bij een beroepsprocedure bij de rechtbank betaalt u nog € 46,= aan griffierecht. Daarvoor kan ook bijzondere bijstand aangevraagd. Kijk voor meer informatie op http://rechtspraak.nl Ook dit wordt vergoed door UWV bij gewonnen beroep.

 

 

Als uw zaak gegrond wordt verklaard is het UWV verplicht u een vergoeding te betalen voor uw eigen bijdrage.

 Het eerste gesprek op kantoor is altijd gratis. 

Ook als u niet voor pro deo hulp in aanmerking komt.

Het kantoor hanteert daarbuiten een honorarium van € 185,= per uur exclusief BTW.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Als u een rechtsbijstand verzekering heeft dient deze i.v.m. 'het recht op 'vrije advocaat keuze' uw zelf gekozen advocaat te betalen o.g.v. een uitspraak van het Europese Hof.